Les millors propostes per a aquest nadal

navidadjuegos-blogvj1221

PS VITA:

Phineas & Ferb: El Dia de Doofenshmirtz (+7): aquest simpàtic títol de clar caràcter infantil ens proposa acabar amb els plans del malvat doctor Doofenshmirtz. Per a això, podem usar tot tipus d’eines i invents, alguns d’allò més absurds. Com a resultat, estem davant un senzill però complet joc que combina plataformes i acció a parts iguals i que agradarà als afeccionats de la sèrie. A més, alguns minijocs són molt originals, proposant-nos superar fases al més pur estil Space Invaders, el mític mata-marcians dels anys 80.

Persona 4: Dancing All Night (+12): videojoc musical basat en la saga de rol anomenada Persona. Malgrat que no hàgiu provat cap dels títols de la franquícia, no resulta un problema, ja que es tracta d’un joc de ball. Entretingut i diferent a la majoria de les propostes de la consola. Això sí, té el típic toc japonès i alguns modelatges no són massa adequats.

A tenir en compte també: Wrc 5 i Sword Art Online: Lost Song.

3DS:

Chibi-Robo: Zip Lash (3DS): Chibi-Robo és el nom d’un robot que emprèn una particular croada contra els alienígenes, ja que estan acabant amb els recursos de la Terra. En essència, es tracta d’un senzill plataformes orientat al públic més infantil. És directe i simple de jugar. No obstant això, els nivells són molt semblats entre si i no ofereix res que sobresurti respecte a d’altres propostes. Una opció interessant per als petits en aquest període nadalenc, però en 3DS tenim millors propostes, com New Super Mario Bros 2 o l’últim Donkey Kong.

Dragon Ball Z Extreme Butoden (3DS): Com a “fan-service” que és, aquest nou lliurament torna a repassar els principals arcs argumentals de Bola de Drac Z. Des de la batalla contra Raditz, passant per l’arribada a la Terra de Vegeta i Nappa, el viatge a Namek amb Freezer pel mig, els androides i Cell o el monstre Buu i companyia.

Es tracta d’un títol de lluita en 2D -ens movem d’esquerra a dreta- en el qual podem realitzar tot tipus de combos i atacs especials, sempre fidels als personatges que els executen. En total 100 lluitadors estan disponibles, si bé la immensa majoria no són controlables, sinó que podem triar-los de suport. Resulta entretingut i amb una corba de dificultat baixa. És important remarcar que, malgrat tractar-se d’un joc de lluita -amb la consegüent violència implícita al gènere-, és molt menys cru que altres propostes, d’aquí la seva qualificació PEGI de +12 (organisme europeu de classificar els videojocs per edats).

A tenir en compte: Zelda: Tri Force Heroes i Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

PS4 i XOne (triem dos títols que estan en ambdues plataformes):

Need for Speed (+12; també en XOne): després de dos anys de descans, una de les sagues més conegudes en el gènere de les carreres torna amb un títol enfocat a l’online. És important remarcar que només ho podrem jugar si estem connectats, per la qual cosa és necessària una connexió estable a internet. La seva proposta és similar a la de jocs com The Crew o DriveClub: carreres a tota marxa on passem del primer a l’últim lloc en qüestió de segons, fugides de la policia i personalització dels cotxes.

strong>Star Wars Battlefront (+16; també en XOne) és un shooter tant en primera com en tercera persona del que gaudiran expressament els fans de la saga. Evidentment és un llançament espectacular a nivell visual i amb una proposta jugable molt cuidada. No obstant això, creiem que les presses per aprofitar la popularitat de la nova pel•lícula ha limitat a l’excés la seva oferta jugable. No disposa d’una campanya per a un jugador, quan encaixaria perfectament; algunes modalitats online són bastant semblants i repetitives; i el nombre d’escenaris és bastant limitat.

Amb tot, és un producte cridaner, ple d’acció i bastant entretingut. Es tracta d’un títol per a majors de 16 anys per diversos motius. Se centra exclusivament en l’acció, en detriment de puzles, plataformes o altres elements. El grau de violència, per tant, és elevat. A més, té un fort component online. Això sí, és d’agrair que la visceralitat i la sang no estiguin presents. Ni desmembrem els rivals amb l’espasa laser ni la sang esquitxa la pantalla com en altres títols.

Wii U:

Just Dance 2016 (+12; també en PS4 i XOne): el nou lliurament del simulador de ball més conegut arriba amb la mateixa fórmula de sempre i amb les cançons d’última moda. Mark Ronson amb Bruno Mars, Megan Trainor… se sumen a la llarga llista de l’any passat. A més, aquesta edició inclou una aplicació gratuïta per Smartphone amb la qual jugar sense cap tipus d’accessori addicional. Diversió assegurada per a tota la família.

Mario Maker (+7): Mario Maker és un gran videojoc. Un d’aquests que fan olor de joc de l’any. La possibilitat de crear les nostres pròpies aventures de Mario és increïble, tot i que copia la fórmula vista en Little Big Planet. La falta d’una modalitat historia per a un jugador és el que li allunya de l’excel•lència encara que la quantitat de nivells que podem descarregar és aclaparadora.