L’horari protegit ja no protegeix

El passat 9 i 10 d’octubre, a Barcelona, experts vinguts de tot el món –Anglaterra, Canadà, Alemanya, Holanda, Perú, Irlanda, entre uns altres– van debatre sobre la seguretat del menor en aquesta era digital.

El mòbil, les tablets i els ordinadors són utensilis a l’abast de qualsevol nen, i internet una font assídua de consulta, oci i comunicació. Qui protegeix el menor en aquest entorn virtual?

En televisió, fa anys, la protecció va quedar establerta en un horari regularitzat per Llei i el seu incompliment pot ser penalitzat per l’autoritat competent. Però quina regulació se segueix a les pàgines web de les cadenes? A través d’internet, els continguts s’ofereixen sense filtres i estan disponibles a qualsevol hora del dia, i de la nit.


Entrevista al President de TAC, Josep Ma Guerra, a La 2.

Els perfils, a les xarxes socials, reclamen una edat mínima per accedir. Però quins mecanismes s’engeguen per a cerciorar-se que l’usuari tingui l’edat que diu que té?

La portada del navegador que ve per defecte en els mòbils de Telefónica, Movistar, publicita –amb imatges destacades– serveis per a adults (com la cirurgia estètica o vídeos pornogràfics) amb només un filtre de control. Quan s’accedeix al servei, el menor ha de respondre a la pregunta: Ets major d’edat?

No és necessari posicionar-se en l’extrem més pessimista per adonar-se que falten mecanismes que protegeixin els menors. En aquest sentit, un dels papers més importants l’ocupen els responsables de les empreses que proporcionen els serveis. Un altre, correspon a les autoritats que han de delimitar unes pautes d’actuació.

Però com sempre, el paper fonamental correspon a cadascun de nosaltres. La mobilització és la resposta d’una societat madura que demana als seus dirigents i als seus empresaris una responsabilitat social necessària i urgent en pro de la cura i la protecció del menor.