L’ús de smartphones i tablets, una qüestió d’edat?

És molt comú que els pares i mares de menors es facin aquesta pregunta i es vegin obligats a proporcionar-li un smartphone, al veure que els seus companys en tenen, ja que cada vegada és més habitual el seu ús a edats més primerenques.

Generalment, no es tracta tant d’una qüestió d’edat sinó de responsabilitat i educació per part del menor i, principalment, d’aplicar el sentit comú, de manera que la pregunta que cal formular-se quin ús en farà d’aquests dispositius.

A més freqüència, s’utilitzen per oci: jocs, descàrrega d’aplicacions o visió de pel·lícules i no tant per comunicar-se, tot i que el component social també resulta un dels seus atractius principals. Hi ha nombroses aplicacions educatives i una infinitat de pàgines web i apps d’oci interessant i sense riscos per als menors.

Convé que els pares i educadors coneguin aquest tipus de recursos i s’impliquin a l’hora de guiar i assessorar els menors en un ús responsable, a més d’utilitzar eines de control parental que poden ser un recurs complementari.