Mite o realitat?

sueño-niños-08-18-15-blogtv2

Dodot, en col·laboració amb la Societat Espanyola del Somni, ha publicat un estudi sobre els deu mites del somni infantil. En l’estudi analitzen algunes afirmacions comunes sobre els hàbits de descans dels més petits, un tema que preocupa molts pares.

A més de confrontar amb la realitat a aquestes deu llegendes populars, afegeixen sis mites més, entre els quals es troben dos que ens concerneixen de manera particular:

“Permetre que el nen miri la televisió una estona abans de dormir li pot ajudar a relaxar-se”. La realitat és que s’ha d’anar amb compte amb aquest costum ja que, en l’estudi, es recomana que es faci de forma molt raonable, poc temps i no més enllà de les 21h. També assenyalen que dependrà del que vegi el nen ja que certs programes poden excitar en lloc de relaxar. Des del nostre punt de vista, és millor apagar el televisor una bona estona abans d’anar-se’n al llit, i donar temps suficient al cervell per desconnectar i tranquil·litzar-se.

“Deixar jugar al nen major de dos anys amb jocs electrònics o el mòbil abans de ficar-se al llit li ajuda a dormir”. La realitat és, com assenyalàvem i sosté aquest estudi, molt diferent. Segons la SES, “en un món cada vegada més electrònic és cada vegada més comú utilitzar el mòbil o certs jocs electrònics com a distracció per al nen. No obstant això, aquest costum no és molt recomanable al moment previ a ficar-se al llit, atès que la llum de la pantalla estimula el cervell i bloqueja la melatonina (l’hormona que ajuda a regular el somni), impedint agafar el son.