Mons virtuals per a nens

En els últims anys s’han posat de moda una sèrie de mons online per a nens en els quals els menors creen el seu personatge per jugar i participar en activitats amb uns altres en un univers en línia.

Existeixen diferents possibilitats i, probablement, una de les més conegudes sigui Club Penguin. Aquest portal de Disney es dirigeix a nens a partir de 6 anys. Aquí són ells els que creen el seu personatge, li posen un nom i, sempre amb el permís dels seus pares que han de validar el compte després de rebre un mail, poden moure’s lliurement per l’univers Penguin.

Canviar de vestuari, cuidar una mascota virtual, ballar, investigar, convertir-se en agent secret i participar en un munt de jocs, ja sigui sol o acompanyat, són algunes de les coses que es poden fer.

Una de les característiques més destacables és l’opció de configurar dos tipus de xats: un en el qual només utilitzen frases predeterminades i un altre que permet escriure els teus propis missatges. Aquests passen sempre per un filtre que elimina els continguts inadequats i castiga l’emissor amb una expulsió temporal o definitiva, segons la gravetat de la infracció.

Una altra eina destacable és el control parental que permet, per exemple, determinar el tipus del xat i el temps de joc. És important saber que existeixen dos tipus de comptes, el gratuït, amb prestacions bàsiques i un de pagament en el qual hi ha major llibertat de moviment i moltes més opcions.

Des de Tac no creiem que sigui necessari iniciar als menors al món virtual a edats tan primerenques però, si no hi ha més remei, es tracta d’un entorn segur per començar a practicar i a aprendre les normes bàsiques de protecció de dades i el respecte a la resta d’usuaris.