Mundo Hacker

BlogTVInt-170516

No és nou que internet ha portat molts avantatges a la nostra vida professional i personal. Tampoc ho és que la xarxa amaga perills. Però el que sembla més desconcertant és que molts encara no s’han assabentat de que aquests perills són més a prop del que pensem i que tots som víctimes potencials de frau, estafes, suplantació d’identitat, xantatge, enganys, etc.

Més a prop estem de patir aquestes agressions i més possibilitats tenim de ser víctimes com menys protegim les nostres dades.

Què passa llavors amb els menors que es llancen al ciber món sense la guia de pares i educadors?

Des de Mundo Hacker, La 2 proposa als espectadors conèixer les tàctiques que utilitzen els ciber delinqüents per alertar d’aquests riscos que, de vegades, ens semblen tan llunyans o, fins i tot, l’argument d’una pel·lícula de ciència ficció.

Destaquem el programa emès el dissabte passat pel seu interessant contingut sobre els menors.

El vídeo que incloem a continuació és la primera part d’un programa doble dedicat a destapar el fosc món d’aquells agressors que fan servir la tecnologia contra els menors.

Com a conclusió, Mundo Hacker corrobora el que nosaltres diem des de fa temps:

– És fonamental educar els menors en el correcte ús de les tecnologies.
– Especialment, la seguretat es basa en saber què s’ha de publicar i què no.
– Els pares i educadors no han de desentendre’s de la vida digital dels menors.
– La tecnologia no és una joguina.
– Existeixen uns requisits mínims legals per accedir a les xarxes socials o programes de missatgeria instantània, cal conèixer-los i respectar-los.

El Programa d’Educació Audiovisual posa a disposició dels centres educatius sessions de formació a pares, professors i alumnes sobre tota aquesta temàtica. Pots demanar informació a través del correu electrònic: educa@taconline.net.

Per veure altres emissions de Mundo Hacker podeu visitar el web de TVE.