Nens en Prime Time

masterchef-junior-1-12-15-blog2

Amb motiu de l’estrena de MasterChef junior rescatem alguns textos sobre la presència de menors a la franja de màxima audiència

A principi d’any vam respondre a una carta d’una lectora de La Vanguardia que es preguntava si les proves eren adequades per a l’edat dels participants en el concurs. Mantenim el que, fa 11 mesos, pensàvem sobre aquest tipus de programes: “Que els nens i nenes participin a concursos televisius per mostrar els seus talents és una tendència a la televisió actual. Des de TAC, com a usuaris dels mitjans on estan representants, entre d’altres, experts en educació, dret, psicologia i comunicació així com els pares i mares, repetim el que hem dit sobre aquesta qüestió: la responsabilitat recau principalment en els pares que permeten o promouen l’exhibició mediàtica del fill o filla.

El perill a MasterChef junior està en que sotmeten els menuts a pressions emocionals innecessàries i molt intenses, que encara ho són més donat l’entorn mediàtic. La seva intimitat afectiva es perd i es fa malbé només per fer espectacle televisiu. Un espectacle vist sobretot per adults o bé per nens fora del seu horari, doncs comença després de les 22 hores i finalitza passades les dotze de la nit del dimarts.”

També, en relació a aquest tema, volem rescatar un interessant article sobre els menors en els rodatges.