Nintendo 3DS, la revolució de les tres dimensions

Per fi és aquí. Després de mesos d’espera, arriba la nova consola de Nintendo, l’esperada successora de Nintendo DS. Ha plogut des que vam començar a veure imatges en tres dimensions dels primers jocs i ara podem gaudir de totes les característiques que ens prometia. Però aconseguirà complir amb totes les expectatives?

El primer que crida l’atenció és el ja esmentat efecte 3D sense necessitat d’ulleres especials. Sembla mentida com les figures aconsegueixen sobreposar-se al pla 2D i la veritat és que funciona perfectament. Però per si no ens acabés d’agradar, tenim la possibilitat de regular-ho al nostre gust, perquè aquest sistema es pot activar i desactivar totalment. Ara bé, un avís important: jugar excessivament amb el 3D activat al màxim pot fer que ens maregem una mica (encara que no cal espantar-se). Però bé, no us preocupeu … ¡Si ja sabem que de tant en tant és bo parar!

I que hi ha de la consola sense la modalitat 3D? Doncs senzillament que millora i bastant el vist en NDS, amb uns gràfics molt més depurats. Només cal veure el nou Stret Fighter IV per poder veure com els modelats dels personatges són molt més detallats que en l’anterior consola. Més o menys estan a l’una de PSP.

Però només ofereix nous gràfics i opcions 3D? Ni molt menys. La nova joia de Nintendo ve carregada de novetats que segur que no deixaran indiferent a ningú. Què us sembla una càmera de fotos en 3D? Doncs sí, N3DS ofereix la possibilitat de fer fotos també en tres dimensions i l’efecte és immillorable. Però per si fos poc, ve carregada de noves funcions, com la funció Streetpass que ens connectarà amb un jugador que passi pel costat, encara que portem la consola tancada. Amb això podrem, entre altres coses, entrar automàticament en contacte amb l’altre jugador i compartir les partides al moment.

I qui hagi jugat a Wii que no es perdi l’aplicació Mii, amb els seus sis “jocs”, que ens presenta N3DS, al més pur estil de la seva germana gran de Nintendo. Encara que també cal dir que de moment no podrem compartir cap joc amb Wii, tot i que sí amb els de NDS.

Però, després de tot arriba l’apartat que més ens interessa. Què hi ha dels jocs? Doncs sembla que millorarà el que ha oferit NDS. I és que com ja vam dir en l’article del mes passat, si hi ha hagut una crítica repetida NDS ha estat el catàleg extens però excessivament limitat pel que fa a aventures, diguem de tall més seriós o adult. És cert que trobem grans jocs de rol, plataformes, etc. però es trobaven a faltar aventures de nivell. Sembla que la nova màquina de Nintendo superarà en molt al catàleg anterior. Ja s’han anunciat grans jocs com Splinter Cell, Resident Evil o Metal Gear, però tot això sense oblidar-nos dels grans clàssics de Nintendo. Es pot demanar més?

Valoració: N3DS sembla que arrasarà com ja va fer la seva antecessora. I no li van a faltar motius. Nous i millors gràfics, noves aplicacions, millores en el control, un catàleg que ara sí que sembla respondre a tots els jugadors, i és clar, una modalitat 3D que podrem utilitzar al nostre gust. Com a aspectes negatius es podria esmentar que es troba a faltar un segon estic que fes més complet el control i una bateria que durés una mica més, però en general, la nova N3DS és una gran consola.

Firma: José Carlos Amador