Nou disseny del logo de Google

bi-nou-logo-google

La setmana passada va haver-hi un lleuger canvi en el que potser ni hem reparat, es tracta del nou logotip de Google. Ja estem acostumats a que el cercador vagi canviant constantment les animacions que apareixen sobre la barra de text i en aquesta ocasió el que ens presentaven el seu nou disseny, que simplifica encara més l’original.

Bàsicament s’ha canviat el tipus de lletra per una font amb millor llegibilitat al escalar-lo ja que, al visualitzar-lo molt petit, l’anterior donava alguns maldecaps als dissenyadors. A banda d’això, també s’han eliminat les serifes (unes petites línees decoratives que apareixen als extrems de les lletres per resaltar-les, que augmenten el pes i per tant el temps de càrrega i que en tamanys petits en dificulta la llegibilitat). A més, utilitzen la “G” majúscula com a favicon (la petita icona que apareix a la pestanya del navegador) i en d’altres dissenys que anteriorment utilitzaven la “g” minúscula.
Al següent vídeo podeu veure l’evolució del disseny del logotip de Google des dels seus inicis fins avui dia:

Si voleu posar en pràctica les vostres habilitats com a dissenyadors de logos, podeu utilitzar alguna de les eines online disponibles per crear logotips, com per exemple: logomaker.com, logotypemaker.com, logoinstant.com, logoease.com, mikons.com, laughingbirdsoftware.com o supalogo.com.

D’altra banda, ara que comença el nou curs, volem destacar una eina no gaire coneguda, es tracta de Google Scholar (Google Acadèmic), un cercador específicament adaptat per a l’àmbit educatiu, oferint documents, resums i articles acadèmics en els resultats, així com bibliografia especialitzada i revistes científiques de diferents fonts i repositoris. Curiosament, en aquesta versió del cercador encara no han actualitzat el logotip amb el nou disseny i encara es mostra l’antic:

bi-google-scholar