Nou telèfon per denunciar casos de ciberassetjament: 900 018 018

bi-alertcops

A partir del dia 1 de Novembre començarà a funcionar el nou telèfon gratuit contra l’assetjament escolar (900 018 018), per poder fer denúncies durant les 24 hores del dia, adreçades al departament corresponent de la Guardia Civil. Per la seva banda, juntament amb la Policia Nacional com a Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado (FFCCSE), han rebut més de 60 denúncies a través de l’App anomenada Alertcops, que inclou un apartat específic per casos d’assetjament escolar.

Existeixen altres organismes i sistemes de denúncia d’aquest tipus de temes relatius a assetjament de menors a internet, sigui del tipus que sigui. De fet, a través nostre també ens podeu fer arribar les vostres queixes relatives a temes de menors i internet, ja sigui per correu a opina@taconline.net o utilitzant l’apartat de denúncia de la nostra App Contraste Audiovisual. Malauradament es tracta de mecanismes dispersos que dificulten el seu coneixement i difusió.

Gràcies a l’esforç que s’està realitzant des de la Fundació Aprender a Mirar que col·labora activament amb l’Administració per tal d’impulsar els temes vinculats a Menors, Internet i la Confiança Digital, i segons va comunicar Gloria Placer (SETSI) al 10ENISE organitzat per INCIBE a León adquirint el compromís de posar en marxa el Centre d’Internet Segura durant el primer trimestre de 2017, fet que possibilitarà la centralització de les línies de denúncia en un sol ens reconegut oficialment a nivell europeu per la CE.