Nous projectes contra el ciberbullying

El nou curs tot just esta a punt de començar i un dels problemes més greus que ens podem trobar és el ciberassetjament. Precisament per això volem donar visibilitat a un parell de projectes interessants en relació a aquesta problemàtica del ciberbullying.

bi-ciberbullying-proyecto-europeo-aiju

D’una banda, destaquem un projecte col·laboratiu europeu amb la participació d’AIJU (Instituto Tecnológico del Producto Infantil y de Ocio) com a representant d’Espanya, juntament amb altres partners de Portugal, República Checa, Polonia, Turquía i Italia. Es tracta de #clearcyberbullying, una iniciativa que inclou el desenvolupament d’un software per detectar casos de ciberassetjament a través d’una anàlisi de semàntica, així com un videojoc didàctic que, combinat amb activitats teatrals, té l’objectiu de generar empatia per les possibles víctimes i preparar als alumnes per reaccionar si es troben o pateixen aquest tipus de situacions. Podeu seguir-ne les evolucions a www.clearcyberbullying.eu.

 

bi-words_can_save-kaspersky-ciberbullying
D’altra banda, Kaspersky Lab ha realitzat una recopilació de recomanacions sobre el tema i ha publicat un portal interactiu anomenat “Words Can Save”, que planteja dues situacions límit d’un noi i una noia (Mike i Kate) exposant ambdós casos com si fossin pel·lícules mostrant l’evolució del ciberassetjament que pateixen, fent ús d’un disseny força impactant i original (només per majors de 18 anys). Arribats al límit, podem interactuar amb ells per ajudar-los amb missatges esperançadors que facin canviar la història a temps evitant un final tràgic. A més, inclouen informació dirigida a pares a la pàgina Web familiasegura.es i en anglès, de manera més específica, dirigit tant per a pares com per a menors.