Noves generacions, noves formes de veure la tele

12-4-16-2-blogtv

Les noves generacions, les formades per natius digitals, estan acostumades a la immediatesa. No els agrada esperar. Internet i els dispositius mòbils han posat a l’abast de la mà gairebé qualsevol cosa sense necessitat d’esperar: descarregar música, compartir fotos i comentar-les amb els amics gairebé a temps real a les xarxes socials, etc.

Si això ho apliquem a la televisió, s’observa que aquestes generacions també han canviat la manera de consumir els seus programes favorits. Para què esperar fins a les 22:30 h. i aguantar els continus corts de publicitat que eternitzen la sèrie/programa, si l’endemà poden veure-ho a la web, íntegre, sense corts ni interrupcions? També poden accedir a contingut que potser no s’atrevirien a veure davant dels seus pares.

Les webs i aplicacions de les televisions posen al servei de l’espectador temporades completes de les seves sèries sense cap tipus de filtre o control per saber qui accedeix a aquests continguts. No cal enganyar-se, els natius digitals es mouen per internet amb una gran soltesa i “amb sort” es trobessin un absurd pop up que els pregunti si són o no majors d’edat per accedir a cert contingut. Les actuals mesures de control no resulten eficaços.

Per apel·lar a la responsabilitat social corporativa de les televisions i que implementin mesurades de control creant un entorn audiovisual segur per als menors, hem llançat aquesta campanya en Change.org.

Uneix-te i signa!