Pantalles nocturnes: el vamping no ens deixa dormir

bi-vamping

Si una de les recomanacions claus era no tenir ordinador personal a la seva habitació, ara amb els dispositius mòbils això ja no té gaire sentit, ja que es poden connectar directament al llit. El fet de connectar-se fins a altes hores de la matinada s’anomena “Vamping” i és força freqüent que els adolescents hi caiguin, ja que els pares dormen i no pensen que els fills puguin arribar a perdre hores de descans per connectar-se.

Els principals motius són:

  • Amb els apretats horaris escolars (escola, activitats extraescolars, deures, ajuda en les tasques de casa…) els queda poc temps per a ells mateixos i s’acullen a la nit per dedicar-se als seus interessos personals i a parlar amb els amics.
  • La nit satisfà el seu desig de connectar-se: tenen intimitat, tranquil·litat i poden conversar amb calma perquè ningú els interromp, ja que els pares solen estar en una altra habitació o dormint.

Cal evitar dormir amb el dispositiu connectat al costat, ja que les constants alertes de notificació poden suposar un reclam. Una bona pràctica pot ser deixar tots els dispositius en un lloc comú abans d’anar a dormir o desconnectar el wi-fi per la nit.