Passió per la neu

steep_blogvj1912

La crítica del principiant

El primer que crida l’atenció és que, a diferència d’altres jocs anteriors, com SSX, gaudim de total llibertat per moure’ns per un extens mapa nevat. Així, les proves segueixen un traçat lineal del que podem sortir per explorar el territori. D’aquesta manera, és possible començar un descens des del punt més inhòspit, creant així la sensació d’un joc molt més gran i complet. Com a resultat, a més de ser gegantesc, transmet una sensació d’emoció única.

Carreres intenses

Per molt bonic que sigui contemplar paisatges nevats, allò veritablement interessant són les carreres. Ens esperen quatre tipus d’esports, si ben no tots són igual d’emocionants:

Esquí: la sensació de velocitat és molt gratificant i el control està ben adaptat. Les proves són carreres a tota velocitat amb altres personatges controlats per la consola o per altres usuaris.
Snowboard: plantejament molt similar a l’anterior però amb una taula.
Parapent: suposa una experiència molt gratificant per gaudir de les vistes, si bé no resulta massa divertit.
Wingsuit: es tracta de l’esport en el qual portem un vestit aeri i amb el qual planegem a tota velocitat des de les altures. Aquesta opció és molt interessant i es centra en superar distàncies de vol.

Un arcade en estat pur

En essència es tracta d’un arcade esportiu on l’essencial és viure l’emoció d’aquests esports extrems. Més que un realisme pur, aquí tot és intens i immediat. És una idea apassionant que fonamenta les bases per a futurs títols.

Conclusions:

Steep és una bona base per a futurs lliuraments d’aquests esports. Hem d’aplaudir la iniciativa d Ubisoft per apostar per un gènere bastant oblidat i per innovar amb un món obert que explorar. Això sí, té unes quantes coses a millorar. I repetim, requereix connexió permanent a internet.

Podeu consultar la crítica completa a la nostra base de dades.