Precaució amb aquests videojocs

violenciajuegosblogvj2301

Els videojocs permeten als més joves la possibilitat d’explorar nous mons com a herois, estrelles esportives o qualsevol persona. Paral·lelament, gràcies a la tecnologia actual, és més fàcil que mai trobar-nos amb títols molt realistes.

A mesura que els programadors intenten proporcionar experiències més immersives –amb alta definició o fins i tot realitat virtual- aquest realisme pot arribar a mostrar contingut explícitament violent.

Les companyies anuncien l’emoció, el realisme i demés, però rarament diuen quant violents són els seus productes. Per això, hem elaborat un llistat amb els jocs més explícits del moment. Perquè també hem de saber dir no.

1. Dark Souls 3: una ambientació medieval amb tocs gòtics és el marc en el qual s’engloba aquest joc de rol i acció amb una dificultat endiablada. La sang és la gran protagonista d’un joc on podem morir de moltíssimes maneres.

2. Hitman: el nou lliurament de la sèrie arriba en els propers dies. Malgrat que la seva proposta pot ser atractiva per a un púbic adult –un assassí a sou és traït-, és molt violent. Podem matar de totes les maneres que vulguem. A més, el contingut sexual està molt present.

3. Dead Rising 4: el nou lliurament d’aquesta franquícia acaba d’arribar en exclusiva a XOne. La seva proposta és la de sobreviure en un món infestat de zombies. A diferència d’altres títols de l’estil com Resident Evil, on primer és la tensió i la por, aquí la sang abunda a litres. Quasi que en lloc de por, acaba provocant riure (en sentit figurat).

4. Doom: un dels primers shooters a fer-se famós torna amb el seu quart lliurament. Visceral, explícit i gore com cap altre.

5. Carmagedon, Max Damage: un tipus GTA en el qual conduïm per atropellar a gent i aconseguir punts. Lògicament, recordem que Gran Theft Auto 5 és un dels jocs que presenta una major violència gratuïta, així com sexe explícit, consum de drogues i discriminació de gènere i racial.

Com veieu, tots ells són títols per a majors de 18 anys però no els podem ni recomenar per adults.