Programa d’Educació Audiovisual: què és?

PEA-0815-BlogACT2

Des de l’arribada d’internet i l’allau d’informació i possibilitats que posseeixen els menors per estar “connectats” a tota hora, sense criteri ni supervisió, l’educació audiovisual és un repte permanent.

Superats per les xarxes socials, els jocs online, les app de comunicació instantània, els pares som conscients dels riscos que comporta un mal ús de la tecnologia. Per ajudar a entrar, entendre o aprofitar els avantatges d’aquesta era digital, la Fundació Aprendre a Mirar posa al vostre abast un servei integral per a l’educació dels menors (i també dels adults) en les TIC.

Es tracta del Programa d’Educació Audiovisual (PEA) i està pensat per treballar amb totes les parts implicades a l’educació dels menors, professors i pares, però també amb els alumnes.

Les conferències i els tallers es combinen amb informació (analitzada i contrastada) sobre els diferents continguts que ofereixen les pantalles: editar un perfil segur, no dependre del nostre “jo” digital, saber navegar sense riscos, triar què programa o pel·lícula volem veure, tenir eines per la seva anàlisis crítica o conèixer els trucs publicitaris, entre uns altres.

D’altra banda, el PEA estudia la influència real de les tecnologies aplicades a l’aprenentatge i les conseqüències en el desenvolupament cerebral dels menors. És millor una tablet o un llibre? Prendre anotacions a mà o tenir tota la informació digitalitzada? Pintar amb colors amb Paint? Són solament algunes qüestions que es plantegen i per les quals encara no hi ha una resposta contundent.

Són moltes les possibilitats que ofereix la Fundación Aprèn a Mirar a través del PEA. Deixem aquí les més populars i us proposem que us poseu en contacte amb nosaltres si voleu organitzar alguna activitat al centre escolar dels vostres fills (educa@taconline.net):
Revista CONTRASTE
CONTRASTE APP