Què veuen les adolescents?

disney-channel-12-1-16-blogtv2

Si hi ha un canal que recull l’audiència preadolescent femenina (entre 10 i 14 anys) és Disney Channel. Alguna cosa tenen les seves sèries que atrapen a aquest col·lectiu i les enganxa a les seves diferents propostes. Però per què?

Si analitzem, una a una, les seves ofertes descobrim que els diferents tipus de telenovel·les pensades per a aquest públic té moltes coses en comú: ximplesa en els seus arguments, personatges estereotipo, humor fàcil i aquesta habilitat d’apuntar directament als anhels, desitjos o il·lusions d’un target tan emmotllable com a ingenu. Tot això, en si mateix, no obliga al fet que l’espai sigui reprovable, però sí ho fa el fet de representar un món ideal ple de falses realitats i pobres objectius.

disney-channel-12-1-16-blogtv4

Un dels espais més vists és The next step, una sèrie que simula un documental. Es recolza en l’atractiu món del ball i la música i ho amaneix amb conflictes amorosos i lluites competitives entre companys. Al final, en el fons, i no tan en el fons, és una telenovel·la “disfressa” d’escola de ball, de la qual poques coses positives poden treure’s.

disney-channel-12-1-16-blogtv3

Jessie explica la vida d’una adolescent que vol ser actriu i per aconseguir-ho treballa com a cangur dels fills d’una parella famosa. La figura dels pares, que brilla per la seva absència, els riures enllaunats i els gags pobres i absurds, porten a l’espectador a un estat de encefalograma pla, en el qual, probablement no fora bo passar massa estona.

En fi, de vegades sembla que per portar el cognom de Disney els pares podem fiar-nos dels productes que consumeixen els nostres fills, però no és or alló que lluu.