Quin serà el guanyador?

zapping-blogvj0118

La setmana passada us presentàvem els nominats en la categoria de millor videojoc infantil. En aquesta ocasió, fem el propi amb les millors propostes per al “Videojoc de l’Any”:

Need for Speed (EA; PS4, XOne, PC): una de les sagues de carreres més conegudes en les videoconsoles torna després de dos anys de descans. La fórmula és similar a la de sempre: carreres a tota velocitat, tunning dels cotxes i un estil arcade inconfusible. Si passem per alt que només podem jugar connectats a internet, és un títol divertit i que ens enganxarà durant moltes hores.

Project Cars (Namco Bandai; PS4, XOne): una de les grans sorpreses de l’any. Project Cars és realista a nivell jugable, bonic a nivell visual i molt complet en opcions de joc. L’únic punt negatiu que li podem posar és que és massa exigent, per la qual cosa si busques un títol més directe, hauries de recórrer a jocs més arcades. Malgrat que és apte per a tots els públics, el seu grau d’exigència ho encamina més a un públic adolescent-adult.

NBA 2K16 (2K Games; PS4, PS3, PC; XOne, X360): estem, sense cap dubte, davant el millor videojoc de bàsquet de l’any i, probablement, davant el millor títol esportiu de la temporada. Atresora tot el necessari per agradar: varietat, espectacularitat, profunditat i bellesa. Es pot demanar més? El gaudirà qualsevol afeccionat a l’esport des dels 7-8 anys.

Fifa 16 (EA; PS4, PS3, PC, XOne, X360): Fifa 16 es converteix en un dels jocs de l’any des del dia del seu llançament. Amb un reformat sistema jugable i l’àmplia oferta de modalitats a la qual ens té acostumats, el resultat és excel·lent. La inclusió del futbol femení, a més, és molt interessant.

Mario Maker (Nintendo; Wii U): Mario s’ha superat una vegada més amb un títol que agradarà a qualsevol jugador. Mario Maker és un gran videojoc. La possibilitat de crear les nostres pròpies aventures és increïble, a pesar que copia la fórmula vista en Little Big Planet. Li priva de l’excel·lència, l’absència d’una modalitat història pròpiament dita i l’opció del cooperatiu, a diferència del que sí vam veure en Súper Mario Bros U.

Yoshi’s Wolly World (Nintendo; Wii U): un altre plataformes que ens arriba de la mà de Nintendo. Wolly World és un plataformes llarg, variat i amb un encant únic. Un títol recomanable per a tots els públics.

Splatoon (Nintendo; Wii U): el tercer candidat de la Gran N és l’únic shooter de la llista. I és que, la companyia nipona ha demostrat que és possible crear un bon joc de trets i acció sense necessitat que sigui para majors de 18 anys. Pintura en lloc de bales i molt humor són els seus senyals d’identitat. Especialment divertit si juguem online.