Roma tal com era

Ingeniería romana és un documental de TVE que mostra com era i com es van construir importants monuments de l’Imperi Romà

Ciutats com Nimes, Tarraco o Cartago Nova, van ser molt importants durant l’Imperi Romà. Circs, teatres, amfiteatres, aqüeductes o fòrums, eren les majestuoses i impressionants construccions típiques de l’època. Autèntiques obres d’enginyeria que fins ara havíem d’imaginar-nos a partir de les ruïnes o d’esbossos aproximats. Ara, gràcies a la tecnologia 3D i als vídeos gravats en 360 graus, podem veure, in situ, reconstruccions d’aquests increïbles edificis.

A la web, encara que no estan penjats els capítols complets, poden visitar-se els mapes de Tarraco (la Tarragona Romana) i Nimes, a França. I escollir en els mapes els edificis més representatius. En vídeos d’aproximadament un minut, ens expliquen com eren i què es feia en aquestes obres d’arquitectura romana.

La web pot resultar una interessant eina per a professors de llatí o d’art, perquè els alumnes puguin fer-se a la idea de la grandesa i majestuositat de l’Imperi que va asseure les bases culturals del que som actualment.