Sol i selfies, una perillosa combinació

bi-malibu-marca-verano-selfies-sol-sunburnart

 

 

 

 

 

 

 

 

Des dels EEUU arriba el #sunburnart, l’art de les cremades solars, una nova i perillosa moda que consisteix en fer-se fotos després de prendre el sol forçant l’aparició de dibuixos o motius ‘artístics’, mostrant el contrast entre les zones vermelloses de la pell sobreexposades al sol i les marques blanques que queden sense rebre radiació al quedar cobertes o protegides per crema solar.

Resulta evident el risc que això suposa i que ja ha posat en alerta a les principals entitats que vetllen per evitar el càncer de pell. De fet, una imatge que s’ha fet viral a les xarxes socials és la de Tawny Willoughby, una dona que mostra els danys soferts per les sessions de broncejat.

Per contra, programes de televisió com el Show d’Ellen DeGeneres han frivolitzat amb el tema, tot animant als espectadors a enviar els seus propis selfies amb aquestes ‘cremades solars creatives’.

Aquí, com no podia ser d’una altra manera, ja en seguim les passes i programes com Zapeando també s’han fet ressò, però el que resulta més greu és publicitat com la de la campanya d’estiu de la marca de begudes  alcoholiques Malibú amb #lamarcadelverano, que organitza un concurs utilitzant aquesta pràctica com a reclam (malgrat que sigui mitjançant una aplicació de retoc fotogràfic):