Superkids, iniciativa per protegir la privacitat i frenar el ciberbullying

Dintre del marc europeu del programa Daphne III trobem el projecte “European Superkids Online”, on hi participa Protégeles per part d’Espanya.

El projecte va ser presentat a la primera Conferència Europea sobre Ciberbullying #DeleteCyberbullying, que va tenir lloc el 28 de Maig a Madrid.

La iniciativa a Espanya ha donat com a resultat www.yocontrolo.es, un web destinat principalment a menors de 10 a 13 anys, per reflexionar i tractar el tema de la privacitat a internet i el ciberassetjament, a través de mòduls d’e-learning dissenyats i adaptats per ells. Aquest material per tant és un recurs que pot ser utilitzat per pares i educadors per treballar aquests temes.

El web es divideix en 2 grans apartats “Privacitat” i “Ciberbullying” on hi trobem vídeos que plantejen casos amb problemàtiques típiques, proposant 3 opcions de com s’hauria d’actuar. Totes les opcions condueixen a un altre video amb una reflexió per tal de guiar, donar informació i consells.

A més, hi trobem una guia sobre privacitat i ciberbullying per a professors, amb informació completa i material didàctic per treballar amb els alumnes.

Aquí podeu veure com a exemple un dels casos plantejats:

 

Aprofitem per recordar-vos que tenim oberta la campanya “Poner freno al acoso i al ciberacoso escolar”.