Surt a córrer amb el teu mòbil

En el que va d’any, hem vist com un dels esports més accessibles s’ha posat de moda. Sortir a córrer, o fer running, com es diu ara, s’ha convertit en una manera molt popular de posar-se en forma. A més amb la popularització dels smartphones, actualment resulta imprescindible sortir a córrer monitoritzat amb una app específica que guarda les distàncies, analitza el terreny i fins i tot anima quan el corredor en qüestió baixa el ritme.

Existeixen diverses opcions, parlarem de les tres més populars.

RunKeeper: Més de 25 milions de descàrregues mundials avalen aquesta aplicació gratuïta, encara que ofereix serveis de pagament. Registra la distància recorreguda corrent, caminant o amb bicicleta utilitzant el gps del mòbil. Realitza estadístiques del ritme, distància, temps i calories cremades. Permet realitzar plans detallats per aconseguir determinats objectius, com perdre pes o arribar a córrer mitja marató.
Aquesta aplicació està disponible per Android i Iphone/Ipod.

Nike+ Running: Igual que l’anterior, realitza un seguiment de les carreres gràcies al gps del mòbil: registrant la distància, el ritme i el temps. Se sincronitza amb un compte en la qual s’emmagatzemen totes les dades i al qual es pot accedir per consultar-les desglossades per dies, mesos o anys. Està disponible per Android i iOS.

A més de Nike, altres marques esportives han tret la seva pròpia aplicació com Adidas MyCoach o My Assics.

-Finalment una altra de les més populars és Endomondo. Aquesta aplicació està pensada per registrar dades de gairebé qualsevol esport d’exterior i permet guardar manualment l’activitat realitzada a interiors. Permet analitzar el rendiment amb els temps parcials de cada exercici portant un diari complet de pràctiques. També incorpora la part del desafiament personal on l’usuari podrà marcar-se les seves metes o unir-se a desafiaments actius i aconseguir premis. Està disponible per Android i iOs.