TAC demana una qualificació per edats coherent amb els continguts de l’horari protegit

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) demana a les cadenes una qualificació per edats dels programes que sigui coherent amb el seu contingut, especialment els emesos en l’horari d’especial protecció. Una correcta senyalització proporciona una valuosa eina als pares a l’hora de triar els continguts més adequats.

En aquesta franja horària, que comprèn de les 17:00 a les 20:00 h., Telecinco senyalitza Sálvame per a +7; Nova, la telenovel·la Ángel rebelde +7; Neox, Como conocí a vuestra madre o Dos hombres y medio per a TP- qualificació emesa per l’ICAA-; MTV, Teen Mom 2 per a TP.

D’altra banda, estan en antena magazíns informatius com España Directo (La 1 de TVE) o Más vale tarde (LaSexta) -qualificats per TP-, espais que durant aquests dies s’han excedit en el tracte del cas de Asunta: amb freqüència s’ha abordat el luctuós fet sense aportar noves informacions, tan sols removent el dolor i l’horror del cas; més propi de la morbositat que del dret a la informació en una societat democràtica.

En aquest sentit, com a associació de consumidors de mitjans, TAC demana formar part de l’entitat o comissió que decideixi la qualificació pertinent per edats en el nou projecte de senyalització que està desenvolupant el govern. La representació social de TAC i els seus anys d’experiència en el treball d’anàlisi i codificació a favor de la infància avalen aquesta proposta.