Telegram, una alternativa al WhatsApp

Telegram és una aplicació de missatgeria per a dispositius mòbils Android o amb iOS (iPhone i iPad). Ens permet xerrar amb amics i enviar fotos i vídeo. És un competidor de WhatsApp i, tant és així, que s’assembla en molts elements del disseny i els menús.

És una aplicació gratuïta i sempre ho serà. Almenys així ho asseguren els seus creadors: no cobraran pel seu ús en cap moment. Res de quotes anuals ni pagaments dins de l’aplicació per desbloquejar serveis ni funcions.

Si ja hem utilitzat WhatsApp, ens sentirem molt familiaritzats amb l’aplicació perquè tot està pràcticament al mateix lloc: les converses, les hores de connexió, els emojis, les icones d’opcions, configuració, enviament d’arxius… i fins i tot les notificacions.

A simple vista queda clar que les semblances són molt clars. No obstant això, Telegram amaga un munt de sorpreses que faran que li donem una oportunitat. Són les següents:

-És una aplicació multiplataforma: és a dir, si tenim un mòbil i un tauleta podem utilitzar-la sense cap problema al mateix temps. Simplement cal registrar-se amb el mateix número de mòbil. Podem començar una conversa en el mòbil i després seguir-la al tablet. Tant s’hi val que sigui o no el mateix sistema operatiu.

-Més versàtil: alguna vegada has pensant a enviar un document de Word per WhatsApp? No es possible, però amb Telegram sí. Es pot enviar qualsevol arxiu de fins a 1GB de grandària sense cap problema. Se’t queden petits els xat en grup? Amb aquesta aplicació podem fer-los tan grans com vulguem, fins a 200 membres Quina bogeria!

-Utilitzar-la amb l’ordinador: Com amb el tablet, pots continuar la conversa que hagis començat o iniciar una nova i seguir en diferents pantalles sense perdre ni un missatge.