Torna la màgia Disney

kh2.8_blogvj3001

La crítica del principiant

Analitzar aquest recopilatori no és senzill. I no ho és perquè gaudiran d’ell, sobretot, aquells que siguin seguidors de la saga. Per si no ho sou, us resumim els principals aspectes d’aquesta.

Què és Kingdom Hearts (KH)?

Si encara no heu jugat a cap títol de la saga, us recomanem que proveu les primeres recopilacions. Es tracta de jocs que combinen amb gran mestratge les plataformes, el rol, l’exploració i l’acció. Tot això emmarcat en escenaris tan encantadors com el País de les Meravelles –d’Alicia al País de les Meravelles-, el Coliseu de l’Olimp –d’Hèrcules-, Ágrabah –de Aladdin-, l’interior de la balena –de Pinocchio- o el País de Nunca Jamás –Peter Pan-, entre molts altres.

Amb l’encant de Disney ens trobem amb jocs divertits però exigents a parts iguals. Les fases de salts estan acompanyades de combats no gaire violents en els quals ens enfrontem als “Sincorazón”. Això sí, l’acció és secundària, sent els puzles i l’aventura els elements principals.

Un nou recopilatori

Aquest nou lliurament ens porta els capítols finals de la saga fins al moment. Aquest inclou KH: Dream Drop Distance HD –revisió del lliurament de 3DS amb subtítols en castellà-, KH Back Cover i KH Fragmentary Passage. El principal reclam, al nostre parer, és gaudir del lliurament de 3DS remasteritzat. Aquesta història ens mostrava com Sora i Riku es preparaven per convertir-se en mestres de la Llave Espada i s’enfronten al Maestro Xehanort. Per aconseguir-ho, l’aventura ens portarà per mons tan carismàtics com els de Pinocchio, els Tres Mosqueters o Tron. Els altres dos títols són ampliacions molt curioses de la saga.

Conclusions:

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue és un complet recopilatori que tanca la saga de moment. Com a producte és rodó: llarg, variat i amb encant. Ara bé, si no coneixem la saga, difícilment gaudirem d’un títol amb un argument bastant enrevessat. D’altra banda, malgrat que no ho sembli, és un joc més enfocat a adolescents i adults que a nens.