Torna l’Agent 47

hitman_fichvj

La crítica del principiant

La saga Hitman sempre ha estat diferent a qualsevol altra d’acció. Aquí no premia l’acció desenfrenada, sinó l’estratègia i el sigil. Us presentem el seu últim lliurament.

Pensa, després actua

Els jocs d’aquesta saga sempre es basen en una mateixa jugabilitat: hem d’assassinar a l’objectiu –ja sigui un polític corrupte, un narcotraficant o un mafiós amb armes biològiques-. Per aconseguir-ho, tenim llibertat absoluta per moure’ns per un ampli escenari replet d’estades i edificis que podem explorar. A partir d’aquí, hem d’aprofitar les oportunitats que es presentin per acostar-nos a l’objectiu i acabar amb ell. Serveixi d’exemple que podem disfressar-nos de cuiner, baixar als cellers, recollir raticida i enverinar el menjar.

Tot i que tenim llibertat per usar l’acció quan vulguem, la veritat és que és un joc de sigil i estratègia. Si ens descobreixen segurament acabarem la partida als pocs segons, per la qual cosa ens toca ser prudents i analitzar molt bé l’entorn.

Es tracta d’un joc per a majors d’edat. En essència és un títol violent i només recomanat per a adults. Si bé hem de dir que a diferència d’altres títols de l’estil, Hitman se centra més en l’exploració, l’estratègia i la imaginació per completar les missions. S’agraeix que no sigui visceral i que puguem deixar a la gent inconscient en lloc de matar-la.
El seu argument, també d’estil adult, deixa espai per a la reflexió sobre les conseqüències de jugar a ser Déu i fabricar a l’home-assassí-perfecte i la seva llibertat: les teves accions determinen qui ets.

Conclusions:

Hitman és un joc d’acció diferent. Substitueix els trets pel sigil i l’acció desenfrenada per l’exploració i l’estratègia. Evidentment és només per a adults. Això sí, és una opció interessant per a majors per la seva original proposta.

Podeu consultar la crítica completa a la nostra base de dades.