Torna un nou clàssic

dq8_blogvj1601

La crítica del principiant:

El periplo del rey maldito narra la clàssica història d’un monarca i la seva filla que han estat embruixats i transformats en bèsties per un malvat mag. Com si es tractés d’un film de de dibuixos, haurem d’embarcar-nos en un llarg viatge amb l’objectiu d’acabar amb aquesta maledicció i, de pas, vèncer al malvat Dhoulmagus.

Per aconseguir-ho, tindrem un equip d’allò més variat. A més del nostre protagonista, li acompanyaran Yangus -un ex-bandit reformat-, Jéssica -una bruixota- i Ángelo –un cavaller templari-.

Quina aventura ens espera?

Estem davant d’un joc de rol clàssic, és a dir, una aventura gegantesca –perfectament ens durarà més de 50 hores-, repleta de diàlegs, secrets per descobrir, missions secundàries i històries paral·leles que ens fan aprofundir més en els personatges principals. Tot això, ve amanit amb multitud de combats per torns, en els quals primer ataquen uns –l’estratègia és essencial- i després els altres.

Amb tot, i malgrat el seu estil de dibuix animat, no és un joc per a nens, sinó més aviat per a joves o adults. En primer lloc, pel grau de dificultat. Com que es tracta d’un joc de rol, haurem d’evolucionar als protagonistes a mesura que combatem. Conforme guanyem experiència pugem de nivell i, amb això, la nostra barra de vida i les nostres habilitats augmentaran. Tot això implica que, per avançar en la història, haurem de millorar als protagonistes fins a cert nivell. Tasca àrdua i pesada en ocasions.

En segon lloc, la història, emmarcada en un context medieval, està repleta de màgia, alquímia i fetilleria. Tot fa que, sense ser un joc violent, no ho puguem recomanar per a nens. Finalment, és fàcil que ens perdem o ens bloquegem davant alguna de les tasques que ens demanen. Això ens pot portar al descoratjament i a deixar-ho de costat en més d’una ocasió.

Conclusions:

Dragon Quest VIII: El periplo del rey maldito és un notable joc per diversos motius. És llarg, variat, té un món replet d’extres per descobrir i una història que enganxa. No obstant això, no és un joc per a nens, malgrat que la seva estètica així ho sembli indicar. Tant la temàtica –fetilleria, màgia…- com la complexitat del sistema de joc ho limiten a joves o adults.A més, alguns modelatges no són adequats.