Tornen els Premis Zapping

Aquest any la gala se celebrarà el 17 de març al mateix espai que l’any passat, l’Auditori del Caixaforum Barcelona, cedit per l’Obra Social “la Caixa”. A més, aquesta edició comptarà amb el suport tècnic de TVE.

El caràcter distintiu dels Premis Zapping, que l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) atorga anualment, respon al fet que els vots són populars, ja que els usuaris i espectadors escullen els finalistes de cada categoria i un jurat (del món acadèmic i professional) decideix amb la seva elecció els guanyadors.

Les categories es divideixen en tres grups: televisió, videojocs i apps/internet, que fins al pròxim 15 de febrer es podran votar a través de la web pròpia: www.premioszapping.org.
A l’apartat de televisió es pot votar al Millor programa d’actualitat informativa i entrevista, Millor actriu, Millor actor, Millor programa d’entreteniment, Millor presentador/a, Millor programa cultural, divulgatiu o documental i Millor sèrie.
La categoria de videojocs està segmentada en funció de si van destinats al públic infantil o no.
Finalment, els nominats en apps/internet són iniciatives educatives a la xarxa enfocades als menors.

Els Premis Zàping porten més de vint anys sent el reconeixement més directe del públic als continguts i als professionals del món audiovisual. La seva característica principal és que sobretot valoren l’esforç per fer un oci de qualitat i no únicament l’audiència numèrica.