Un món de blocs

dqbuilders_blogvj3110

La crítica del principiant

La proposta de DQ Builers és molt senzilla: ens trobem davant d’un amplíssim món buit; pic en mà ens dediquem a construir la nostra civilització; i, per aconseguir-ho, busquem els recursos que necessitem. En essència, la mateixa fórmula que usava Minecraft i que tanta fama li ha donat.

Però no tot resulta tan caòtic com en Minecraft. El joc està dividit en capítols i cadascun d’ells ens proposa diferents missions per completar i diferents illes per descobrir. Així, es crea un fil conductor que enganxa al jugador a la ja atractiva proposta jugable. I és que, no podem oblidar que això és un Dragon Quest.

Pels qui no coneguin la saga, es tracta d’aventures de rol protagonitzades per personatges dibuixats pel creador Dragon Ball. Això ens demostra que no només es tracta d’un simulador de construccions, sinó que hi ha una història de rerefons on trobem un vilà, un heroi –nosaltres- i un objectiu -som l’única persona amb l’habilitat de construir, i nostra és l’èpica tasca de reconstruir un món sumit en les tenebres-.

Conclusions:

Dragon Quest Builders és una genial proposta per a tots els públics. Lògicament, recorda a Minecraft en gairebé tot. Però afegeix l’encant de la saga, una història i un apartat gràfic molt elaborat. En PS4 funciona genial però en Vita és increïble.