Una cita diària

Docufilia és l’espai que La 2 destina als millors documentals culturals en horari nocturn. De dilluns a dijous a les 21.00 h. l’audiència té un lloc en el qual refugiar-se del precipitat i irreflexiu ritme televisiu.

Les dues últimes peces emeses en aquest contenidor cultural, Home: Historia de un viaje primera i segona part, són un meravellós document gràfic sobre l’evolució del planeta, la influència del canvi climàtic i la insaciable capacitat de l’home per construir i consumir.

Basat en l’experiència i vivències del fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, el relat s’il·lustra amb imatges aèries preses des d’un globus i recollides al llarg de tot el món. El documental sobrevola des de ciutats com París al Cercle Polar Àrtic, sense oblidar els paisatges de Tanzània o les grans reserves naturals dels Estats Units.

Sota la calmada locució del seu protagonista, es recull la inquietud d’un planeta en metamorfosi que pateix escassetat d’aigua, sofreix els abusos de l’home i enyora temps millors alhora que recorda centenars d’espècies extingides.

Un documental que, si no el vam poder veure per televisió, La 2 de TVE ofereix, fins al 12 de juny, al seu web. Es pot accedir a través els següents enllaços:

doc090614_BlogTV

Docu090614_BlogTV