Horizon: Zero Dawn
Gènere
Subgènere
Edat recomanada
+18
Edat
Valoració
Llenguatges
Castellà
En línia
No
Data d'estrena
01/03/2017
Jugadors
1
Preu
69,95€

Horizon: Zero Dawn

4 / 6
Humor 0/5
Acció 3/5
Violència 3/5
Sexe 0/5

La crítica del principiant

L’aventura està protagonitzada per Aloy, una jove que parteix gairebé com una paria de la seva tribu i que intentarà progressar, demostrant que és molt més vàlida del que sembla. Tot ocorre enmig d’un món prehistòric i que és habitat, a més de per humans, per una espècie de dinosaures robòtics. Sense explicar més del seu argument, direm que per algun motiu la societat més avançada de la història ha hagut de començar des de zero.

Món obert

En la seva faceta jugable estem davant d’una aventura en tercera persona que recull els millors elements d’altres grans títols de l’actual generació. A estones recorda a Rise of Tomb Raider –tant en el plataformeig, els salts i la caça com en el constant ús de l’arc-. També s’assembla a Uncharted –en l’ús d’armes d’última generació i en la forma de cobrir-se- i a Assassins Creed –en el combat cos a cos-. D’altra banda, recull elements de Witcher 3 –tot el tema de pujar de nivell i millorar al personatge- i fins i tot a Far Cry Primal –amb aquesta ambientació on la naturalesa és tan important-.

No obstant, no només pren prestats elements d’altres jocs –això no garanteix l’èxit, com en The Order-, sinó que a més, innova prou per crear un producte rodó. Les missions principals són variades i ens faran recórrer el mapa completament. Algunes consistiran a usar el sigil mentre que unes altres derivaran més a l’acció. Les secundàries són menys originals però complementen perfectament. A tot això s’uneix una gran quantitat de col·leccionables repartits per tot l’escenari.

Contingut i hores de joc

Horizon Zero Dawn
està qualificat per a majors de 16 anys. Malgrat ser un títol amb un alt component d’acció, no resulta ni visceral ni explícita. A més, no hi ha sang ni cinemàtiques desagradables. D’igual manera, podem fer ús del sigil per evitar el combat. A més, en la seva majoria ens enfrontem a màquines-dinosaure i no a persones.

Això sí, s’ha de dir que es tracta d’un joc d’estil adult. Tant en el seu plantejament com en la seva jugabilitat. Per tant, li trauran partit especialment aquells usuaris acostumats a aquest tipus de produccions.

Finalment, i com a anotació, visualment el joc és increïble. Els escenaris semblen reals i llueixen genial. El modelatge dels personatges està perfectament realitzat i els efectes de llum, de l’aigua i fins a de el vent són d’allò més realistes. A priori s’espera que una producció d’aquest calibre funcioni bé, però és que és una autèntica passada.

El millor:

Els escenaris són gegants i preciosos.
La varietat de situacions.
Una història que enganxa i es desgrana a poc a poc.

El pitjor:

Una mica massa complex al principi.
La trama triga a arrencar.

Conclusions:

Horizon Zero Dawn és una aventura en majúscules. Del millor que hem jugat en el que portem d’any. Combina perfectament les plataformes, l’acció, els puzles, l’exploració i el sigil. Amb tot, resulta un joc rodó dirigit al públic adolescent-adult, tant per les seves mecàniques com per la seva complexitat.

Firma: J. Carlos Amador