Resident Evil 7
Gènere
Subgènere
Edat recomanada
+18
Edat
Valoració
Llenguatges
Castellà
En línia
No
Data d'estrena
24/01/2017
Jugadors
1
Preu
69,95€

Resident Evil 7

3 / 6
Humor 0/5
Acció 3/5
Violència 0/5
Sexe 0/5

La crítica del principiant

Resident Evil 7 és un joc de terror, no d’acció. Així de contundents ens mostrem per referir-nos a un lliurament que torna a les arrels però que innova suficientment com per sorprendre. Aquí us ho presentem.

Benvingut al malson

Quan la teva dona ha desaparegut fa tres anys i tothom la dóna per morta, reps un senyal que indica tot el contrari. Això et fa marxar per tal de trobar-la. Sense voler estripar més dades argumentals, així s’inicia la història de Ethan, qui arribarà a una masia en Loussiana, amb uns propietaris molt particulars.

Des del primer minut el joc ens manté en una tensió total. Encarnant al citat Ethan, ens movem en primera persona, podent veure allò que veurien els seus ulls. Amb no més arma que una llanterna, ens endinsem en una casa tètrica, lúgubre i sinistra. La foscor, els sorolls sense sentit i les estades tancades fan la resta. Amb tots aquests ingredients, passarem por com en pocs videojocs.

Per si no fos poc, aquesta singular família psicopàtica anirà darrere nostre durant bona part del joc. Això genera encara més una sensació d’aclaparament i tensió ja que no sabem per on poden venir –es rescata la idea de Nemesis de Resident Evil 3, que ens perseguia durant el joc-.

Barreja de gèneres

Resident Evil 7 no és un joc d’acció estrictament, malgrat que ho sembli. Entremescla perfectament l’exploració, els puzles i l’esmentada acció. D’aquesta manera, la nostra comesa és avançar a mesura que rastregem els detallats i descurats escenaris. En moltes ocasions el nostre avanç es veurà detingut per endevinalles que ens obligaran a trobar un objecte o a pensar en la seva possible solució.

Tampoc falten els moments d’acció en els quals ens enfrontem, o bé a la citada família, o bé a criatures amorfes. Malgrat que no són excessivament abundants, sí que són grotescs i molt violents. Ens defensarem amb destrals, ganivets i pistoles, sent les escenes una mica desagradables. En algunes d’elles recordarà a pel·lícules com La Matanza de Texas o REC.

Només per a majors d’edat

La qualificació ho deixa ben clar: +18. Resident Evil 7 és un joc estrictament per al públic adult. Tant la tensió que produeix com els moments de por fan que no sigui apropiat per a nens ni joves. Les estances tètriques i les seqüències d’acció violenta reforcen l’esmentat.

Ara bé, igual que en ocasions no podem recomanar jocs ni per al públic adult pel seu contingut inadequat, en el cas d’aquest títol és diferent. Es tracta d’un títol de terror destinat a un públic concret, els qui gaudiran amb el que es trobaran. I en això compleix perfectament. No es tracta d’una proposta de violència gratuïta en el qual aixafem a zombies sense més, sinó que és una aventura de supervivència extrema.

El millor:

Aconsegueix fer molta por.
Torna a les arrels de la saga.

El pitjor:

Massa visceral.
La història lliga poc amb la saga.

Conclusions:

Resident Evil 7 és un joc de terror com pocs ho són. Fa por, causa tensió i provoca tal suggestió que estarem més pendents de què pot passar que de l’acció real. Combina perfectament exploració, puzles i moments de trets. Això sí, és visceral i explícit. Només recomanat per a majors d’edat que els hi agradi aquest estil de produccions.

Firma: J. Carlos Amador