Toukiden 2
Gènere
Subgènere
Edat recomanada
+18
Edat
Valoració
Llenguatges
Anglès
En línia
Si
Data d'estrena
24/03/2017
Jugadors
1-4
Preu
59,95€ (PS4, PC); 39,95€ (Vita)

Toukiden 2

3 / 6
Humor 0/5
Acció 5/5
Violència 2/5
Sexe 0/5

La crítica del principiant

El gènere dels Hack & Slash porta anys donant guerra, mai millor dit. Pels qui no sàpiguen de què parlem, estem davant d’un estil basat en grans caceres contra éssers monstruosos i amb certs tocs de rol. La seva proposta més coneguda és el famós Monster Hunter, però molt abans ja teníem títols com Dynasty Warriors. Toukiden 2 beu directament d’aquest esperit per oferir-nos una aventura colossal.

Una batalla per la supervivencia

Els Slayer són uns guerrers que porten anys mantenint l’equilibri al món i evitant que els Onii, els malvats dimonis de la mitologia japonesa, envaeixin el món. No obstant, alguna cosa ha passat i aquestes criatures estan més violentes que mai. Ens toca enfrontar-nos a elles.

Des del primer moment, hem de crear al nostre personatge en un senzill i bàsic editor que ens permet triar uns quants atributs físics. A partir d’aquí, comença l’acció, en la qual coneixerem un bon nombre de personatges secundaris, cadascun d’ells amb històries entrellaçades.

Acció directa

El plantejament jugable de Toukiden 2 es basa en batalles intenses, repletes d’acció, contra monstres gegantescs. Així, des del nostre poble, Mahoroba, seleccionem la fase que volem jugar per complir l’objectiu concret. Derrotar a petits Oniis, buscar objectes escampats pels escenaris o enfrontar-nos als dimonis que s’apoderin del mapa que visitem. A més, tindrem un bon nombre de tasques secundàries per complir. Tot ho gestionem des del poble, on a més, coneixerem a un gran nombre de personatges.

Per sortir victoriosos d’aquestes colossals batalles tenim l’ajuda dels Mitamas, esperits de guerrers caiguts contra Oniis i que, en alliberar-los, ajuden a enfortir les nostres armes. Amb un control senzill i molt bé integrat, podrem combinar tècniques especials amb moviments de fuita, atacs simples, etc. A més, per si no fos poc, aquests Mitamas els desbloquegem a mesura que avancem en el joc, sent molt nombrosos i diferents entre si. D’aquesta manera, ajuden a complementar la gran quantitat d’armes de les quals disposem. Les noves, així com l’habilitat God Hand, que ens permet abalançar-nos contra els enemics ràpidament, donen major dinamisme a les batalles.

Com a aspectes no tan positius, és cert que, conforme avancem, perd originalitat, ja que resulta repetitiu. I és que en la pràctica, cada missió repeteix estructura. Malgrat això, l’atractiva història, amb personatges que han perdut a sers estimats i no aconsegueixen seguir endavant -per posar un exemple- fa que els seguim jugant.

Finalment, és un títol amb PEGI +16. El fet que estigui centrat en l’acció i que apareguin criatures demoníaques fa que no ho recomaneu per a menors d’aquesta edat.

El millor:

Intens, ràpid i molt entretingut.
La història enganxa.

El pitjor:

Repetitiu.
Poca varietat de missions.

Conclusions:

Toukiden 2 és un joc d’acció orientat per a majors de 16 anys que agradarà, sobretot, als fans de Monster Hunter. Tant el seu estil de joc com la seva temàtica –a més, ve en anglès- potser ho allunya del públic més majoritari. No per això, no obstant això, és una opció interessant per a aquells jugadors adults amb ganes d’un bon títol d’acció que no sigui excessivament visceral ni explícit.

Firma: J. Carlos Amador